Hasičské piškvorky

Jako každý rok, tak i letos se mladí hasiči z Přelouče zúčastnili zimních hasičských závodů tzv. Hasičských piškvorek pořádaných v Hlinsku 18. 3. 2017. Sbor byl reprezentován ve všech soutěžních kategorií – přípravka (od 4 do 8 let), mladší žáci (od 8 do 12 let) a starší žáci (od 12 do 16 let).

Soutěžní disciplíny: Uzlová štafeta, štafeta dvojic (upravená pro 3 závodníky), štafeta 3 x 15 m (celkem ve třech úsecích museli závodníci postupně připojit karabinu na sací koš, spojit jednu hadici „B“ a zapojit tři hadice „C“), hasičské sání (závodníci museli postupně proběhnout připravenou dráhou, na jejímž konci je čekalo vysátí kelímku s limonádou pomocí brčka), doručení poplašné zprávy (účastníci měli za úkol projet slalomovou dráhou na koloběžce, po cestě vyzvednout připravenou dopisní obálku a na konci ji celou vhodit do poštovní schránky. Dva závodníci z každého družstva zdolávali dráhu na koloběžce a jeden pouze rychlým během)..

Umístění: Družstvo přípravky obsadilo 6. místo, mladší žáci si vybojovali také 6. místo a starší žáci se umístili na 5. místě.