HASIČSKÉ LETNÍ SOUSTŘEDĚNÍ

Již po páté se letos mladí hasiči z přeloučského sboru vydali na oblíbené místo v obci Zderaz, kde opět proběhlo týdenní hasičské soustředění, a to v termínu 29. 7. – 5. 8. 2017. Letošní téma – přežití na Hasičském ostrově si nenechalo ujít celkem 31 děti (ve věku 5 – 16 let) a 17 členů sboru ČHJ – HS Přelouč.

Mladí hasiči byli rozděleni do celkem sedmi skupinek, z nichž každá obsadila svůj malý pomyslný ostrov, který sloužil pro jejich soutěžní kmen. Pro každý ostrov si družina namalovala svou vlajku a vymyslela speciální pokřik. Mohli jsme zde tedy vidět družstvo Červených škorpionů, Zelených příšerek, Láváků, Stroskotanců, Emojáků, Růžnanasů, Kokosáků a také družstvo Černé palmy složené pouze z řad vedoucích, kteří také soupeřili ve všech hrách a disciplínách. Dle celkového umístění v připravených soutěžích získávaly děti body, za které mohly vybavovat svůj ostrov všemi potřebnými věcmi. Každý večer byla uspořádána tzv. hasičská ,,kmenová“ rada, na které všechny týmy tajně hlasovaly o ,,vyřazení“ jedné skupiny. Zvolená skupina však neodjížděla domů z hasičského ostrova, ale měla celý následující den službu. Ta spočívala například v zajištění rozcvičky, v přípravě jídelny před každým jídlem, nebo v secvičení hasičského večerníčku pro ostatní malé i velké hasiče. Všechny družiny však také denně zápolily o imunitu, díky které byly na hasičských radách v bezpečí, neboť ostatní družstva pro ně nemohla ten večer hlasovat.

K soustředění ovšem nenáleží jen hry, a proto se mladí hasiči pečlivě věnovali požární prevenci, první pomoci a tréninku jednotlivých disciplín požárního sportu, které jsou pro nadcházející sezónu důležité.

Volné chvíle byly vyplněny například oblíbenými diskotékami pod širým nebem, opékáním buřtíků, vodní bitvou nebo koupáním v hotelovém koupališti či bazénu. Jako již v minulých letech, tak i letos byl poslední večer připraven velkolepý ohňostroj, který sklidil velký úspěch nejen u hasičů, ale i u ostatních hostů hotelu a tamějších obyvatel.

Celkově se soustředění opět skvěle vydařilo a všichni účastníci si ho velmi užili. Již nyní se všichni těší na další nadcházející sportovní a zábavné zážitky, které je v rámci hasičského kroužku čekají. Jednou z nich je jistě týdenní pobyt na Ukrajině, kterého se mladí hasiči a vedoucí z hasičského kroužku zúčastní v samém závěru letních prázdnin.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *