Hasičské soustředění mladých hasičů

V termínu od 3. 8. do 10. 8. 2019 se opět uskutečnilo tradiční hasičské soustředění v obci Zderaz, kam přeloučští hasiči dorazili letos již po sedmé. Oblíbený týdenní pobyt si nenechalo ujít celkem 34 dětí (ve věku 4 – 18 let) a 16 členů ČHJ – HS Přelouč.

V rámci programu se však mladí hasiči nevěnovali pouze hrám a zábavě, nýbrž i potřebnému tréninku jednotlivých disciplín požárního sportu, požární prevenci a první pomoci.

Volné chvíle byly vyplněny například oblíbenými diskotékami pod širým nebem, opékáním buřtíků nebo výletem do skalního obydlí ve Zderazi, které je údajně domovem sklepního skřítka Zderadáka. Velký úspěch letos sklidil i připravený hasičský závod ve stylu Gladiátor run, kterého se kromě dětí účastnili i přítomní dospěláci. Naštěstí se nikomu nic nestalo a všichni závodníci doběhli do cíle v pořádku. Tradicí každého hasičského soustředění je speciální zakončení celého týdne, a proto ani v letošním roce nesměl chybět velkolepý ohňostroj, na který se přišli podívat i další hosté hotelu a tamější obyvatelé.

Celé soustředění se díky pečlivé přípravě a vzájemné spolupráci všech zúčastněných velmi vydařilo. Již nyní se všichni těší na další sportovní a zábavné zážitky, které je v rámci hasičského kroužku čekají v příštím školním roce.

kolektiv vedoucích